Operatiekwartier

Versleep de afbeelding om te kunnen scrollen.

 
Dit is het operatiekwartier!
X

Operatiekwartier

In het operatiekwartier gebeuren de operaties. Dokters en verpleegkundigen dragen hier groene pakken. Voor de operatie kom je in de voorbereiding. Dat is een zaal waar je even moet wachten. Ondertussen maakt men alles klaar voor de operatie. Mama of papa mogen natuurlijk bij je blijven om samen te wachten.

In de operatiekamer staat een smal bed: de operatietafel. Die gaat automatisch op en neer, dat is gemakkelijk! Er staan van die grote lampen zodat de dokters goed kunnen zien wat ze doen. Rondom jou zie je ook verschillende computerschermen, slangen en buisjes. Die apparaten maken ook veel piep- en tuutgeluidjes. De slaapdokter laat je slapen en zorgt ervoor dat je geen pijn hebt, de chirurg opereert je. Mama of papa blijven bij je tot je slaapt!

Na de operatie kom je in de ontwaakkamer. Hier ontwaak je: je wordt wakker! Wakker worden na een operatie is generique cialis mylan zoals wakker worden in je eigen bed. Het is hier wel wat raar: ook hier zijn er schermpjes en tuutjes en piepjes. Maar natuurlijk zijn mama of papa er ook!

Soms spreekt men ook over de operatiezaal en wie hier werkt zegt al gauw OK, een afkorting voor OperatieKwartier! Alles OK in het OK?

Operatiekwartier
X

Instrumenten, maar niet voor muziek!

Dit pakket is steriel en bevat de instrumenten die de dokter gebruikt tijdens de operatie. Steriel betekent dat er geen microben aanwezig zijn.

X

Licht voor de operatie!

Deze grote lampen zorgen ervoor dat wij genoeg licht hebben tijdens de operatie!

X

Video 'Lucas en de Fotodokter'

Voordat je naar het operatiekwartier moet, kan je hier naar het filmpje 'Lucas en de slaapdokter' kijken!

Zo weet je ook beter wat er precies zal gebeuren. Je moet zeker niet bang zijn, want er staat een heel team van verplegers en dokters voor je klaar om je te helpen en te steunen!